[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Nowy Sącz
23.8°C
wschód słońca: 05:10
zachód słońca: 19:58
REKLAMA

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Nowym Sączu

kiedy
2024-05-11 19:00
miejsce
Aula Akademii Nauk Stosowanych,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-22 19:00
miejsce
Aula Państwowej Wyższej Szkoły...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-24 20:15
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury, Nowy...
wstęp biletowany
kiedy
2024-06-06 19:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury, Nowy...
wstęp biletowany